vrijdag 2 december 2016

Zin om te snacken

De zak chips voor de tv, een stukje chocolade als troost tussendoor of een zakje snoep in de auto: snack-valkuilen zijn overal.
En als je niet uitkijkt, trap je er iedere dag weer in. Met deze tips kun je typische snackvalkuilen omzeilen en kun je eenvoudig binnen je ProPoints® budget blijven.


SNACKVALKUILEN...

..voor de tv en achter de PC

De klassieker bij uitstek: een gezellig avondje voor de tv met chips en snoep en opeens is de zak leeg. Als je toch iets te knabbelen wilt, kun je het beste kiezen voor slanke tussendoortjes (zie pagina 5). Andere oplossingen: Je kunt bijvoorbeeld je tanden poetsen of op kauwgom kauwen waardoor je \ lek-kere trek verdwijnt. En de allerbeste tip is: zet al het eetbaars uit het zicht en buiten han bereik. Tussendoortjes die voor het rijpen liggen, zijn immers heel verleidelijk!

...in de auto

Als je voor je werk veel onderweg bent en weet dat je geen tijd hebt voor een goede maaltijd, voor-zie dan enkele gezonde snacks, bijvoorbeeld een belegd volkoren broodje, gedroogde vruchten, fruit en rauwkost voor een ProPoints® waarde van 0. Bereid dit 's avonds al voor, snij in stukjes en neem de volgende ochtend mee!

...bij uitnodigingen 

Op feestjes zijn hapjes erg verleidelijk. Vooral als je alcohol hebt gedronken, want daardoor krijg je nog meer zin in hartige snacks. Ook hier geldt: als je het niet ziet, heb je er ook geen trek in! Ga daarom uit de buurt van de schaaltjes met snacks staan. Zo heb je automatisch minder verleiding om te snacken.

...op het werk 

Staat er regelmatig snoep op je werk en trakteren collega's vaak op een stuk taart? Leer om een keer bewust nee te zeggen tegen een stuk taart. Je kunt immers ook met een kop koffie gezellig samen kletsen. Wie vaak in vergadering zit, kan in plaats van koekjes ook vers fruit als snack aanbieden. Probeer het maar eens uit: neem naar de volgende vergadering bessen, nectarines en abrikozen mee. Je zult versteld staan hoe enthousiast dat, ook door de mannen, wordt ontvangen. Als je een snoeplade hebt, kun je die het beste uitruimen. Zet in plaats daarvan een mand met vers fruit neer.

TIP: Als je toch een keer in een snackvalkuil bent gestapt, bedenk dan altijd dat je weekextra je redder in nood kan zijn.

Top 10 snackideeën voor tussendoor

  1. Verse groenten en vers fruit 
  2. Warme groentebouillon 
  3. Magere yoghurt, 125 g 
  4. Weight Watchers chocolade-toffees, 2 stuks 
  5. Zoute stokjes, 10 stuks 
  6. Groene olijven, 5 stuks 
  7. Lange vingers, 2 stuks 
  8. Speculaas, 1 koekje 
  9. Weight Watchers reep, 1 stuk 
  10. Ontbijtkoek, 1 plak

TIP: Op kantoor, voor de tv of onderweg: noteer alle (• tussendoortjes het liefst meteen in je dagboek, of het nu gaat om een plakje salami, een blokje chocolade of een scheutje melk in de koffie. Je zult aan het einde van de dag zien wat het resultaat is!
Altijd en overal je dagboek invullen gaat heel handig met de Weight Watchers App!

TIP: De Weight Watchers repen zijn ook geliefd als florentines. Snij bijvoorbeeld d Chocolate Crisp reep In dunne plakjes en bak ca. 7-8 minuten in de oven op 13,0°C krokant.


Slim ruilen, slim besparen

In plaats van
  • Volle vruchtenyoghurt, 250 g
  • Mars, 1 reep
  • Lijj
  • Berlinerbol, 1 stuk
Beter
  • Magere yoghurt, naturel, 250 g
  • Weight Watchers Chocolate Caramel, 1 reep
  • Zoute stokjes, 10 stuks
  • Koekjes met chocolade, 2 stuks 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten